در این پست می توانید متن کامل این تحقیق را با فرمت ورد word دانلود نمائید:جهت اخذ درجه كارشناسي مهندسي نساجي و علوم الياف
همگام با رشد فزايندة استفاده از فرآيندهاي بيوتكنولوژي در صنعت، استفاده از آنزيمها در صنايع نساجي نيز گسترش چشمگيري داشته است. به عنوان مهمترين نمونه از اين موارد ميتوان هيدروليز كتنرل شده آنزيمي كالاهاي سلولزي توسط سلولازها را نام برد.
اين عمليات اولين بار در ژاپن تحت عنوان بيوپوليشينگ (1) براي تكميل پارچه هاي تاري ـ پودي بكار گرفته شد. اين تكميل خاص پارچه هاي پنبه اي نبوده و ميتواند براي پارچه هاي بافته شده از كتان، رامي و ديگر الياف سلولزي و مخلوط آنها با الياف مصنوعي و پروتئيني نيز بكار برده شود.
هيدروليز آنزيمي منسوجات سلولزي، توسط ايزوآنزيم هاي سلولاز انجام ميشود. سلولاز به سيستمي از آنزيم ها اطلاق ميشود كه باهم به صورت زنجيره اي عمل كرده و قادر به شكستن پليمرهاي سلولزي بسيار آرايش يافته هستند. اجزاء سلولاز عبارت از:
الف) اكسو ـ بتا ـ 1و4 ـ گلوكانيز[1] (E.C.3.2.1.91)
ب) اندو ـ بتا ـ 1و4 ـ گلوكانيز[2] (E.C.3.2.1.4)
ج) بتا ـ گلوكزايداز[3] (E.C.3.2.1.21)
ميباشد (3و2) به طور خلاصه مكانيزم هيدروليز پليمرهاي سلولزي توسط اين آنزيمها را ميتوان به اين صورت در نظر گرفت كه:
- × اكسو گلوكانيزها (اكسوسلولازها) واحدهاي سلوبيوز را از انتهاي غيراحيايي زنجيرههاي سلولزي جدا ميكنند.
- × اندوگلوكانيزها (اندوسلولازها) پيوندهاي بتا ـ 1و4 ـ گلوكزايدها را به صورت تصادفي هيدروليز ميكنند و سبب كاهش درجه پليمريزاسيون زنجيره هاي سلولزي ميشود.
- × بتاگلوكزايدها يا سلوبيازها واحدهاي سلوبيوز را به گلوكز تجزية ميكنند.
- × اگرچه يك همكاري گروهي بين اين تركيبات مشاهده شده است ولي جزئيات نحوة فعاليت آنها كاملاً مشخص نميباشد. (3و2)
سلولاز قابل استفاده در صنعت نساجي از حدود 12 منبع مختلف تهيه ميشود. دستهبندي آنزيم هاي سلولاز معمولاً باتوجه به محدودهpH آنان صورت ميگيرد كه منظور آن است كه در اين pH بالاترين فعاليت را دارند و براين اساس آنزيم هاي سلولاز به سه دسته اسيدي، بازي و خنثي تقسيم مي شوند.
آنزيمهاي خنثي در pH حدود 7-6 بالاترين فعاليت را داشته و آنزيمهاي اسيدي در pH محدوده 5/5-5/4 فعال تر مي باشند در حاليكه آنزيم هاي قليايي در محيط هاي قليايي فعالند. رايج ترين آنزيم هاي مورد استفاده جهت پارچه هاي پنبه اي آنزيمهاي اسيدي و خنثي مي باشند. آنزيم هاي قليايي در مواد شوينده خانگي بكار مي روند كه به خارج شدن لكه ها و بهبود سطح پارچه بعد از چند بار شستشو كمك ميكنند.
[1] . exo-b-1.4.glucanases
[2] . enddo -b – 1.4. glucanases
[3] . b.glucosidases
(ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
فایل ها برای اینکه حجم آنها پایینتر شود وراحتتر دانلود شوند با فرمت rar یا zip فشرده شده و پسوردگذاری شده اند. پسورد همه فایل های این سایت یکسان است.
برای دریافت پسورد فایل اینجا کلیک کنید
لينک دانلود تحقيق : جهت اخذ درجه كارشناسي مهندسي نساجي و علوم الياف
پشتیبانی سایت :
merisa.jami@gmail.com